Finlandia-talo ja Helsingin Kaupunginteatteri mukana Oranssit päivät- kampanjassa

Maanantaina 25.11. vietetään naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää. Oranssit päivät 25.11. – 10.12. on yksi UN Womenin suurimmista maailmanlaajuisista kampanjoista. Synkät luvut naisiin kohdistuvasta väkivallasta puhuvat kampanjan tarpeellisuuden puolesta; joka päivä 137 naista kuolee läheisensä toimesta.  Kaksiviikkoisen tempauksen tavoitteena on kiinnittää huomiota naisiin kohdistuvaan väkivaltaan ja toimia aktiivisesti sen lopettamiseksi.

Maailmalla valaistaan joka vuosi tunnettuja rakennuksia oranssiksi. Muun muassa Empire State building ja Egyptin pyramidit ovat oranssilla valaistuksellaan keränneet mittavaa huomiota. Aihe on valitettavan ajankohtainen myös Suomessa, jossa joka kolmas nainen on kokenut parisuhdeväkivaltaa. Me too:n myötä herännyt keskustelu on myös osoittanut, että tasa-arvoasioissa on edelleen paljon tehtävää työelämässä ja kulttuurin alalla.

Oranssit päivät -kampanja starttaa maanantaina 25.11. Helsingissä muun muassa Finlandia-talo ja Helsingin Kaupunginteatteri osoittavat tukensa maailman naisille valaisemalla rakennuksensa oransseiksi. Tule paikalle ihastelemaan talven pimeydessä loistavaa kirkasta väriä ja osoittamaan, että naistenkin tulevaisuus voi olla valoisa, jos heihin kohdistuvaan väkivaltaan kiinnitetään huomiota ja sen torjumiseen varataan resursseja.

Mitä: Oranssi väri väkivaltaa vastaan. Oranssit päivät -lähtölaukaus Helsingissä
Missä: Finlandia-talo (Töölönlahden puoli) ja Helsingin Kaupunginteatteri
Milloin: Maanantaina 25.11.2019, kello 16:30 lähtien

Aiheesta lisää:
https://unwomen.fi/oranssitpaivat/

Aiheesta somessa:
#oranssitpäivät #väkivaltaavastaan #orangetheworld #16Days #metoo