Aino Försti-Smith ja Pekka Mattila UN Women Suomen hallitukseen

UN Women Suomen hallitukseen valittiin uusiksi jäseniksi viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Aino Försti-Smith ja professor of practice Pekka Mattila yhdistyksen syyskokouksessa. 

UN Women Suomen syyskokouksessa valittiin kaksi uutta jäsentä väistyvien jäsenten tilalle lauantaina 14. marraskuuta. Aino Försti-Smith on Bayer Suomen viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö ja Pekka Mattila valtiot. tri, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun professor of practice ja Aalto University Executive Education -ryhmän toimitusjohtaja. 

Försti-Smithillä on yli 20 vuoden työkokemus monipuolisista viestinnän tehtävistä ja yritysten maineen rakentamisesta Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi hän on toiminut useissa projekteissa naisten oikeuksien ja erityisesti seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämiseksi.   
   
”Olen intohimoinen tasa-arvon ja naisten oikeuksien puolestapuhuja, ja minulle on suuri ilo tukea osaltani YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin tavoitteita Suomessa ja globaalisti. Tehtävä on tärkeä, sillä naisten oikeuksien ja tasa-arvon toteutuminen on usein edellytys myös muiden kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiselle. Koska kyseessä on yhteiskunnallisesti merkittävä asia, kaikki suomalaiset, miehet mukaan lukien, tarvitaan yhteistyöhön. Tasa-arvo ei ole keneltäkään pois vaan nimenomaan tukee yhteiskunnan kehitystä ja luo parempia edellytyksiä meille kaikille”, Försti-Smith sanoo.  

Pekka Mattila on toiminut neuvonantajana ja valmentajana yli 370 pohjoismaiselle tai kansainväliselle suuryritykselle, keskeiselle julkisen sektorin organisaatiolle ja järjestölle. Hän on julkaissut aktiivisesti ja on myös kansainvälisesti suosittu puhuja johtamiseen liittyvissä aiheissa.   

”Minulle on kunnia päästä edustamaan maailman johtavan tasa-arvojärjestön UN Womenin Suomen komiteaa. UN Womenin työ naisten taloudellisen vahvistumisen puolesta hyödyttää meitä kaikkia. UN Women on luonut esimerkiksi periaatteet (Women’s Empowerment Principles), jotka auttavat yrityksiä toimimaan tasa-arvoisesti. Diversiteetin kokonaisvaltainen edistäminen on minulle tärkeää. Haluan olla mukana edistämässä tätä myös UN Womenin kautta”, Mattila sanoo. 

Kaksi kokonaista kautta hallituksessa edustanut, yhdistyksen varapuheenjohtajana toiminut Anne Korkiakoski siirtyy jatkossa UN Women Suomen neuvonantajaryhmään. Myös asianajaja ja oikeustieteen tohtori Maria Wasastjerna aloittaa neuvonantajaryhmän jäsenenä. Myös kansanedustaja Ozan Yanarin kausi UN Women Suomen hallituksessa päättyy.  

UN Women Suomen puheenjohtaja Maarit Aarni-Sirviö kiittää väistyviä ja toivottaa tervetulleeksi uudet hallituksen jäsenet:  

”Kaikki vapaaehtoisemme, niin hallituksessa kuin muissa vapaaehtoistehtävissä ovat työmme korvaamaton voimavara. Kiitos siis heille kaikille sitoumuksestaan. Korona tulee vaikuttamaan arkeemme ja koko maailmaan vielä pitkään, joten nyt jos koskaan meidän jokaisen on tehtävä sinnikkäästi osamme tasa-arvotyön etenemiseksi”, Aarni-Sirviö sanoo.  

Uudessa UN Women Suomen hallituksessa on yhteensä kahdeksan jäsentä. Puheenjohtaja Maarit Aarni-Sirviö, Ilmi Salminen, Johanna Saarinen, Sari Kaikkonen, Elina Viitasaari, Laura Aalto, Pekka Mattila ja Aino Frösti-Smith.  

Syyskokouksen puheenjohtajana toimi YK:n alaisuudessa toimivan Global Compact Suomen pääsihteeri Lenita Toivakka. Hän onnitteli UN Womenia 10-vuotisjuhlan johdosta ja kertoi myös omakohtaisen kokemuksen UN Womenin työstä, joka oli koskettanut häntä erityisesti: 

“Työskennellessäni Suomen ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä sain tutustua Suomen rahoittamaan UN Womenin naisten toimintakeskukseen Za’taarissa, jossa naiset saivat olla turvassa ja heidän lapsilleen oli järjestetty päivähoitoa. Sieltä välittyi sellainen lämpö ja läheisyys, jolloin ymmärsin todella, kuinka tärkeää työnne on. 

UN Women Suomen syyskokouksen yhteydessä järjestettiin myös tasa-arvoaiheinen paneelikeskustelu Kolme näkökulmaa tasa-arvoon, jonka puhujina kuultiin oikeushammaslääkäri Helena Rantaa, kokoomuksen kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Elina Lepomäkeä ja UN Womenille Beirutissa työskennellyttä Naiset, rauha ja turvallisuus -teeman asiantuntija Cecilia Pellosniemeä. Juontajana toimi toimittaja Robert Sundman.   

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women on maailman johtava naisten ja tyttöjen oikeuksien puolustaja. Sillä on yli 200 kehityshanketta yli 90 maassa, joissa tuetaan naisia ja tyttöjä niin arjessa kuin varmistetaan heidän oikeuksiensa toteutuminen valtioiden lainsäädännössä. UN Women Suomi on UN Womenin kansallinen komitea.   

Tule mukaan tukemaan tasa-arvotyötä ja liity jäseneksi!