Lahjoittajien tuella UN Women torjuu väkivaltaa ja muuttaa naisten ja tyttöjen elämiä

Lahjoita väkivaltaa vastaan

Lahjoittajien tuella UN Women pystyy tekemään periksiantamattomasti töitä naisiin ja vähemmistöihin kohdistuvan väkivallan vastustamiseksi yli 90 maassa, vuoden jokaisena päivänä.

Keniassa, jossa vammaisiin naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta ja haitalliset asenteet ovat laajalle levinneitä tasa-arvo-ongelmia, UN Womenin tukema hanke muutti paikallisen Fredan elämän.

”Kun Ruth syntyi, mieheni ei ollut iloinen”, Freda kertoo. ”Koska lapsemme oli vammainen, mieheni ei hyväksynyt häntä. Hän laiminlöi lasta ja alkoi käyttäytyä väkivaltaisesti minua kohtaan. Lopulta lähdin tyttäreni kanssa. En ensin tiennyt, toiminko oikein, koska tässä yhteisössä naisen on toteltava miestään. Mutta koulutuksen aikana opin, että minulla on oikeuksia ja että mies ei saa lyödä naista, vaikka tämä olisi hänen vaimonsa. Opin, että miehen jättäminen on sallittua, ja tämä tieto on tuonut minulle rauhaa.”

Kiitos lahjoittajiemme, Freda ja Ruth voivat elää nyt turvassa, ilman pelkoa väkivallasta. Hanke vaikutti suoraan 120 vammaisen naisen ja tytön elämään, sekä muutti yhteisön asenteita vammaisia kohtaan ja lisäsi niin yksilöiden kuin palveluntarjoajien valmiuksia tunnistaa väkivalta ja reagoida siihen.

Tue UN Womenin työtä naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan kitkemiseksi.

Voit lukea alkuperäisen kuvauksen hankkeesta täältä.