Lahjoittajien tuella UN Women tukee sotaa pakenevien ukrainalaisten naisten työllisyyttä Moldovassa

Tue Ukrainan sotaa pakenevia naisia ja heidän perheitään

Ukrainan sodan myötä lukuisat ihmiset ovat joutuneet pakenemaan naapurimaihin, kuten Moldovaan. Suurin osa Moldovaan pakenevista on naisia ja tyttöjä. Evghenia on yksi heistä. Kun Venäjä alkoi pommittamaan hänen kotikaupunkiaan, hän liittyi 113 000 muun ukrainalaisen pakolaisen joukkoon paetessaan naapurimaahan.

Moldovassa UN Women tarjoaa lahjoittajien tuella erilaisia palveluja sotaa pakeneville naisille. Esimerkiksi jo 88 pakolaisnaista on hyötynyt UN Womenin tarjoamista mielenterveyden tukipalveluista, mukaan lukien Evghenia.

UN Women tarjoaa myös kuudella eri alueella liiketoiminta- ja yrittäjyyskursseja. Jopa 41 yritystä on perustettu näiden kurssien tuloksena. Nämä kurssit innoittivat myös Evgheniaa perustamaan oman taideyrityksensä Moldovassa.

“Sain taitoja ja rohkeutta avata oma taidekeskus ja jakaa intohimoni taiteeseen lasten kanssa uudessa kotimaassani.”

Tällä hetkellä Evghenia työskentelee taideopettajana perustamassaan Art Time Studiossa, jossa lapset voivat oppia taidetaitoja ja ilmaista itseään. “Hymyn näkyminen surullisen lapsen kasvoilla antaa minulle annoksen inspiraatiota ja täyttymystä.”

Tue naisia ja heidän perheitään Ukrainassa.

Lue alkuperäinen artikkeli.

Kuva: UN Women Moldova. Kuvassa Olesea Kolomiets, joka on myös hyötynyt UN Womenin Moldovassa tarjoamista liiketoimintakursseista.