HeForShe: Kjell Westö jakaa tarinan malawilaisista miehistä

UN Womenin kuukausilahjoittaja ja maailmanlaajuiseen HeForShe -kampanjaan liittynyt Kjell Westö muistuttaa miesten roolista tasa-arvotyössä.

”Kun juhlimme tärkeitä miehiä elämässämme, on hyvä muistaa myös miesten mahdollisuudet ja merkitys tasa-arvotyössä,” Kjell Westö sanoo isänpäivän alla.

Hän kertoo UN Womenin marraskuun uutiskirjeessä, miten miehet ovat työskennelleet tasa-arvon toteutumiseksi esimerkiksi Malawissa. Vuonna 2015 Malawin presidentti teki lakialoitteen lapsiavioliittojen lopettamiseksi osana HeForShe-sitoumustaan. Malawin tytöt saivat historiallisen voiton, kun lakialoite hyväksyttiin helmikuussa 2017 ja lapsiavioliitot kiellettiin. Tämä on tärkeä saavutus, sillä Malawin lapsiavioliittoluvut ovat olleet maailman korkeimpia. Tytöistä 46 prosenttia on joutunut naimisiin alaikäisenä ja yhdeksän prosenttia alle 15-vuotiaana. UN Womenin pitkäjänteisellä vaikuttamistyöllä oli merkittävä rooli muutoksen mahdollistajana.

Videolla malawilainen heimopäällikkö Clement Mwakasungula kertoo omasta HeForShe-sitoumuksestaan ja miten hän ja toiset heimopäälliköt työskentelevät tasa-arvon takaamiseksi yhteisöissään.

Muista tänä isänpäivänä isää eettisellä lahjalla, joka mahdollistaa maailman, jossa miehet ja naiset voivat olla samanarvoisia!