HeForShe: Dubailainen bändi taistelee naisten oikeuksien puolesta

Kun Intiasta kotoisin oleva Carl Frenais esitteli UN Womenin HeForShe-kampanjan bändin muille jäsenille, kukaan ei epäröinyt lähteä mukaan. Carl & the Reda Mafia on nuori ja dynaaminen dubailainen yhtye, joka nyt vie eteenpäin sanomaa tasa-arvosta ja naisten oikeuksista.

“Olemme seuranneet HeForShe-liikettä sen alusta asti. Ajatus siitä, että miehet taistelevat naisten oikeuksien puolesta, on jotakin johon todella uskomme ja jota tuemme”, bändin solistina toimiva Carl kertoo.

Carl on toiminut kotimaassaan aktiivisesti naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan, mutta tehtävää riittää myös Dubaissa, jonne hän nyt on asettunut. Esimerkiksi seksuaalista väkivaltaa kokeneet naiset voivat Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa saada tuomion avioliiton ulkopuolisesta seksistä. Raipparangaistukset ja kivitystuomiot ovat yhä käytössä maassa.

Carl & the Reda Mafia haluaa tartuttaa intohimonsa nuorelle yleisölleen ja koko yhteisölle. Tammikuussa 2015 bändi järjesti ensimmäisen HeForShe-keikan Dubaissa. Ennen esitystä yhtyeen miehet lähtivät itse paikalliselle ostoskeskukselle pyytämään ihmisiä tukemaan kampanjaa ja selittämään, mistä siinä on kyse.

Monet paikalliset uskaltautuivat lähestymään, mutta jotkut epäröivät, koska he pelkäsivät joutuvansa vaikeuksiin viranomaisten kanssa. Epäröinti kuitenkin suli pois heti bändin noustua lavalle. Esityksen aikana yhä enemmän väkeä alkoi koontua paikalle.

25052015-heforshe-3

“Jokaisen biisin välillä puhuimme kampanjasta ja HeForShe:n merkityksestä. Lopulta yli 500 miestä tuli ottamaan valokuvan HeForShe-kyltin kanssa ja lupasi tukea liikettä. Jopa ne, jotka pelkäsivät, kertoivat meille tukevansa asiaa. Istutimme heihin sinä päivänä siemenen, eivätkä he koskaan unohda sitä”, Carl sanoo.

Kun yhtyeelle tuli mahdollisuus julkaista ensimmäinen singlensä, oli selvää, että kappale omistetaan tasa-arvon asialle. Syntyi Fight for Your Queen, joka on noussut HeForShe-kampanjan tunnuslauluksi Dubaissa. Teollaan yhtye halusi varmistaa sen, että myös Lähi-idän miehet ottavat asian omakseen.

“Kampanjamme tämän asian puolesta on vasta alkanut”, Carl Frenais sanoo.

“Jos muutos pitää tehdä, tarvitsemme ihmiskunnan molemmat puoliskot taistelemaan asian puolesta. Me haluamme tehdä parhaamme, että se tapahtuu.”

Liity mukaan HeForShe-kampanjaan

Fight For Your Queen