Kiitos tuestasi Afganistanin naisille

Sydämemme pohjasta lämmin kiitos

Aito auttamisen halu lahjoituksin on ollut todella vahva Afganistanin kriisin puhjettua. Olette lahjoittaneet yhdessä tähän mennessä yhteensä yli 280 000 € ja me varmistamme, että apunne menee perille. Kiitos Sinulle.

UN Women on sitoutunut seisomaan Afganistanin naisten rinnalla ja toimimaan heidän oikeuksiensa puolesta. Olemme työskennelleet Afganistanissa yli kymmenen vuotta ja jatkamme toimintaamme maassa tarjotaksemme elintärkeitä palveluita Afganistanin naisille ja tytöille tässä kriittisessä tilanteessa, yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Afgaaninaisilla ja -tytöillä on ollut keskeinen rooli kautta maan historian. On ensiarvoisen tärkeää, että he voivat jatkossakin toimia tässä tärkeässä roolissa yhteiskunnassa ja että heidän kovalla työllä saavutettuja oikeuksiaan suojellaan.

Naisten ja tyttöjen taistelu perusoikeuksiensa puolesta Afganistanissa ei ole ohi - se on vasta alkamassa.

Afgaaninaisten ja -tyttöjen paikka on kouluissa, yliopstoissa ja työelämässä monimuotoisine urapolkuineen.

Ja harrastuksissa.
Ja jalkapallokentällä.
Ja julkisissa tiloissa.
Kaikkialla.

Työmme prioriteetit Afganistanissa tällä hetkellä

Maatoimistomme Afganistanissa on yhä auki, ja olemme sitoutuneet jatkamaan työtämme Afganistanin tyttöjen ja naisten oikeuksien puolesta. Tällä hetkellä Afganistanissa tapahtuvan työmme prioriteetit ovat:

- Kaikkien tyttöihin ja naisiin kohdistuvien turvallisuusriskien eliminoiminen (kuten uhkailu, pelottelu, naisiin kohdistuvat kostotoimenpiteet ja väkivalta)

- Naisten oikeuksien puolustajien turvallisuuden takaaminen

- Naisten ja tyttöjen hyvinvoinnille ja terveydelle välttämättömien palveluiden turvaaminen

- Humanitaaristen työntekijöiden työskentelyn turvaaminen (mukaan lukien ja erityisesti naispuoliset humanitaariset työntekijät, jotka saattavat kohdata erityisiä haasteita)

- Tyttöjen ja naisten osallistumisen ja äänen kuuluvuuden takaaminen kaikissa hallinnollisissa prosesseissa myös jatkossa

Lue lisää Afganistanin tilanteesta

UN Womenin pääjohtaja Pramila Patten: seisomme solidaarisuudessa oikeuksistaan taistelevien afgaaninaisten rinnalla