Presidentti Tarja Halonen käynnistää Suomen UN Womenin Generation Equality -podcastin

Tue maailmanlaajuista tasa-arvotyötä!

Jo 25 vuotta sitten hyväksyttiin historiallisen edistyksellinen asiakirja maailman naisten aseman parantamiseksi, Pekingin julistus ja toimintaohjelma. Silti edelleenkään yksikään maa ei ole saavuttanut tasa-arvoa. Presidentti Tarja Halonen käynnistää Suomen UN Womenin Generation Equality -podcastin, jossa pohditaan, miten tasa-arvosta tehdään vihdoin totta.

Suomen UN Womenin Generation Equality -podcast vie kuulijat tapaamaan tasa-arvon lähettiläitä monenlaisista taustoista. Kuusijaksoinen sarja alkaa 5. maaliskuuta presidentti Tarja Halosen vierailulla. Hänen kanssaan matkataan vuoteen 1995 – historiallisen Pekingin julistuksen ja toimintaohjelman luomishetkeen YK:n neljänteen naisten maailmankonferenssiin, jossa presidentti oli itsekin mukana. Konferenssi muistetaan erityisesti Hillary Clintonin puheesta, jossa hän kiteytti julistuksen pääviestin: ihmisoikeudet ovat naisten oikeuksia ja naisten oikeudet ovat ihmisoikeuksia.

”Tuolloin oltiin uuden vuosituhannen kynnyksellä ja ajateltiin, että on jo korkea aika murtaa hiljaisuus naisiin kohdistuvista ihmisoikeusloukkauksista. Siitä huolimatta vuonna 2020 naisiin kohdistuvat ihmisoikeusloukkaukset ovat edelleen karua todellisuutta ympäri maailmaa. Julistuksen viesti on aivan yhtä ajankohtainen kuin 25 vuotta sitten”, podcastin juontajana toimiva, Suomen UN Womenin toiminnanjohtaja, Jaana Hirsikangas sanoo.

Vauhdittaakseen muutosta UN Women on käynnistänyt kansainvälisen Generation Equality -kampanjan, joka kutsuu kaikki mukaan tekemään tasa-arvosta totta vuoteen 2030 mennessä.

”Mikään kehitys, hyväkään asia ei pysy, jos siitä ei pidetä huolta, ja jos sitä ei koko ajan vahvisteta kulloisiinkin olosuhteisiin sopivaksi. Tässä mielessä sukupolvien välinen yhteistyö on tavattoman tärkeää sekä miesten että naisten kohdalla tasa-arvon saavuttamiseksi. Toivon että omalta osaltani voin vahvistaa nuoremman sukupolven uskoa siihen, että kyllä niitä muutoksia saadaan aikaan”, podcastiin ja UN Womenin Generation Equality -kampanjaan osallistuva presidentti Tarja Halonen sanoo.

”Nyt kannattaa aistia se muutoksen tunnelma ja tulla mukaan, koska me kaikki erilaiset, eri ikäiset ja eri näköiset, sekä miehet että naiset, me teemme mahdolliseksi sen muutoksen.”

Kuusijaksoisen Generation Equality -podcastin ensimmäinen jakso ilmestyy naistenpäivän alla torstaina 5. maaliskuuta, jonka jälkeen jaksoja julkaistaan muutaman viikon välein kesään saakka. Toinen jakso ilmestyy Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä 19. maaliskuuta ja se käsittelee naisia tienraivaajina ja vaikuttajina.

Podcast ja lisätietoa tulevista jaksoista löytyy Suomen UN Womenin verkkosivulta. Tilaamalla uutiskirjeen saat ilmoituksen uusista podcast-jaksoista suoraan sähköpostiisi! Podcastia on tuettu ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroin.

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women on maailman johtava naisten ja tyttöjen oikeuksien puolustaja. Työskentelemme joka päivä, jotta naisilla olisi tasavertaiset mahdollisuudet ihmisarvoiseen työhön ja omien tulojen hankkimiseen, naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi, vahvistaaksemme demokratiaa, ihmisoikeuksia ja naisten osallistumista päätöksentekoon sekä tuemme tyttöjä ja naisia konflikteissa, katastrofeissa ja rauhanrakennuksessa.

 

Saa ilmoitus uusista podcast-jaksoista tilaamalla uutiskirje!

Allekirjoita kannanotto raiskauskulttuurin lopettamiseksi!

 

Kuva: Bonfire Agency