Hätäapupakkaus naiselle

Katastrofin tai kriisin keskellä naiset ja tytöt jäävät usein ilman välttämättömiä perustarvikkeita kuten saippuaa, alusvaatteita, hammasharjaa tai terveyssiteitä. Heikko hygienia altistaa erityisesti raskaana olevat ja imettävät naiset sekä lapset erilaisille tartunnoille. Hädän keskellä naiset ja tytöt ovat myös alttiimpia väkivallalle, minkä vuoksi WC:n käyttö tai veden haku erityisesti pimeällä on naisille vaarallista.

Jaamme Hätäapupakkauksia naisille katastrofien ja kriisien keskellä. Hätäapupakkaus naiselle antaa mahdollisuuden ylläpitää terveyttä ja itsetuntoa. Pakkaus sisältää välttämättömimmät perustarvikkeet kuten alusvaatteet, pesutarvikkeet, terveyssiteitä, taskulampun ja pillin. Ne mahdollistavat ihmisarvoisen elämän, jolloin nainen pystyy myös paremmin huolehtimaan itsestään ja lapsistaan.

Tilaamalla tämän lahjan annat naiselle elämän perusedellytykset hädän keskellä.

Anna lahja, joka muuttaa maailmaa!

 

Kuva: UN Women/Samir Jung Thapa

15,00 
Lisää lahjakoriin

Miten lahjasi vaikuttaa

Myanmarilaiset 16-vuotias Rubina ja 23-vuotias Mahmuda ovat rohingya-pakolaisia Cox’s Bazarin pakolaisleirillä Bangladeshissa. He ovat saapuneet leirille tuhansien muiden naisten ja tyttöjen tavoin, kuljettuaan tuskallisen matkan paettuaan väkivaltaisuuksia kotikylässään. Noin puolet lähes miljoonasta rohingya-pakolaisista on naisia ja tyttöjä.

UN Women on yhteistyökumppaneidensa kanssa jakanut Cox Bazarin pakolaisleirillä 7893 naisten hätäapupakkausta. Yksi avun saajista on 23-vuotias Mahmuda, joka asuu leirillä vastasyntyneen lapsensa kanssa. ”Tunnen pystyväni paremmin huolehtimaan itsestäni ja vauvastani saatuani nämä tarvikkeet ja opastuksen niiden käyttöön” kertoo Mahmuda.

Myös 16 -vuotias Rubina on saanut helpotusta arkeen naisten hätäapupakkauksesta.

”Pimeällä naiset ja tytöt eivät uskalla lähteä ulos teltoistaan, ei edes käymään WC:ssä tai hakemaan vettä kaivolta”, hän sanoo ja jatkaa ”toisinaan minulla on vasta illan tullen aikaa tehdä töitä. Lamppu on iso helpotus meille! Sen turvin voin nyt tehdä ruokaa, tiskata ja hakea vettä iltaisin.”

Mahmudan ja Rubinan tarinat piirtävät tärkeää kuvaa siitä, kuinka pienet perustarvikkeet luovat mahdollisuuden ihmisarvoiseen elämään – liikkumiseen, terveyteen ja turvaan.

Eettiset lahjat