Auta naisia ja tyttöjä katastrofin keskellä

Katastrofien keskellä naiset ja tytöt ovat usein kaikkein haavoittuvaisimmassa asemassa

Olemme järkyttyneitä Turkkiin ja Syyriaan iskeneistä tuhoisista maanjäristyksistä, ja ajatuksemme ovat kaikkien läheisensä menettäneiden sekä paikallisten kollegoidemme luona. Tällä hetkellä järistyksissä on menettänyt henkensä jo oli 21 000 ihmistä. UN Women on toiminut Turkissa yli kymmenen vuoden ajan, ja järjestöllämme on maassa kaksi toimistoa: Euroopan ja Keski-Aasian aluetoimisto sijaitsee Istanbulissa, ja Turkin maatoimisto Ankarassa. UN Womenilla on maassa vankka asema ja laaja kumppaniverkosto.

Työskentelemme humanitaaristen kumppaniemme kanssa paikan päällä arvioidaksemme maanjäristyksestä kärsineiden naisten ja heidän perheidensä tarpeita, jotta voimme vastata niihin tehokkaasti.

Katastrofin sattuessa ihmisten elämä muuttuu hetkessä. Liian usein naisten ja tyttöjen tarpeet unohdetaan hätäapua suunnitellessa ja sitä toteuttaessa. Katastrofien seurauksena myös naisten ja tyttöjen riski joutua väkivallan kohteeksi kasvaa.

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women antaa sekä välitöntä että pitkäaikaista apua katastrofin kohdanneille naisille ja heidän perheilleen ottaen huomioon naisten ja tyttöjen erityistarpeet kriiseissä ja katastrofeissa.

Välitön hätäapu pelastaa henkiä. Vaikka monet eri toimijat jakavat hätäapua, naiset jäävät miehiä useammin ilman hätäapua. UN Womenin arvioiden mukaan vain noin puolessa humanitaarisen avun suunnitelmissa on konsultoitu naisia.

Tuemme muita YK-järjestöjä sukupuolten tasa-arvon edistämisessä humanitaarisessa avussa ja varmistamme, että hätäavussa huomioidaan naisten ja tyttöjen tarpeet.

Kuva: OCHA/Ali Haj Suleiman

Tue UN Womenin työtä katastrofeissa

  • Lahjoituksesi

  • Hidden
  • Hinta: 0,00 €
  • 0,00 €
  • Lahjoittajatiedot

  • Yksityisyytesi on meille tärkeä. Käsittelemme tietojasi tietosuojakäytäntöjemme mukaan.