fbpx
0 kohdetta

Turvapaikanhakijat jakoivat ruusuja naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi

Turvapaikanhakijat pääkaupunkiseudun vastaanottokeskuksista jakoivat ystävänpäivänä Reilun kaupan ruusuja Kampin kauppakeskuksessa. Tempauksella otettiin kantaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja ahdistelua vastaan.

Ystävänpäivän tapahtuma oli osa UN Womenin HeForShe-kampanjaa, joka rohkaisee miehiä ja naisia toimimaan yhdessä tasa-arvon puolesta.

Irakilaiset turvapaikanhakijat Jaafar, 36, ja Sarmad, 28, halusivat osallistua tapahtumaan levittääkseen iloa ystävänpäivänä.

“Olemme totaalisesti naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Tämä on iso ongelma maassamme, mutta haluamme avata suumme sen lopettamiseksi. Kenenkään ei tarvitse sietää väkivaltaa”, miehet sanoivat.

Vapaaehtoiseksi tapahtumaan tullut Teena, 22, jakoi ruusuja Sarmadin kanssa.

“Ruusujen jakaminen toi paljon hyvää mieltä!” Teena sanoi. Kommunikointi sujui hyvin, eikä kielimuuri ollut este yhteiselle tekemiselle.

HeForShe ystavanpaivan tempaus-2

Miesten avattava suunsa

Suomen UN Womenin toiminnanjohtaja Elina Multanen korostaa, että naisiin kohdistuva väkivalta on yksi akuuteimmista ihmisoikeuskysymyksistä myös Suomessa. Suomalaisten miesten on avattava rohkeasti suunsa ja sitouduttava väkivallan lopettamiseen.

Naisten oikeuksia ei saa käyttää keppihevosena rasismille ja vihapuheelle. Suomen UN Women haastaakin kansainvälisen naistenpäivän lähestyessä suomalaiset irtisanoutumaan naisten suojelemisen nimissä harjoitettavasta rasismista ja naisiin kohdistuvasta uhkailusta sosiaalisessa mediassa.

”Naiset eivät tarvitse suomalaisten miesten ’suojelua’ ulkomaalaisia miehiä vastaan, vaan kaikkien sitoutumista ahdistelun ja väkivallan lopettamiseen”, Multanen muistutti ystävänpäivän tempauksen yhteydessä.

 

Olen #HeForShe.

Sukupuolten tasa-arvo on ihmisoikeuskysymys, joka edellyttää kaikkien osallistumista. Sitoudun toimimaan kaikkea väkivaltaa ja syrjintää vastaan.

* Pakolliset kentät
Emme luovuta yhteystietojasi UN Womenin ulkopuolisille tahoille